Foredrag og oplæg

Foredrag

Jeg afholder erfaringsbaserede foredrag om konkrete temaer f.eks.- opkøb, integration, effektive strategier eller samspil imellem den daglige ledelse og bestyrelsen.

Indlæg

Få et indlæg om et konkret emne inden for forretningsudvikling, strategi, økonomi eller digitalisering.

Oplæg

Få input til et konkret erhvervsrettet tema forud for debat, workshop eller lign..

Den gode fusion

Erfaringsbaserede opmærksomhedspunkter – fortalt i billeder og metaforer.

Opkøb og fusioner er fantastiske strategiske værktøjer til at sikre en større kritisk masse, der gør at virksomheden fremover bliver endnu mere attraktiv for kunder og medarbejdere. Den større kritiske masse giver mulighed for at høste synergier og bedre muligheder for at foretage strategiske investeringer og øge virksomhedens markedsværdi.

Udfordringen er blot, at alt for mange fusioner ender i alt andet end alt det positive. Tilbage står man med fortrydelse og forsvundne synergier. Ofte er en dårlig integration en stor del af årsagen.

Foredraget tager afsæt i mine erfaringer med over 75 opkøb/fusioner og sætter fokus på de vitale opmærksomhedspunkter, som ledelsen bør iagttage, når de planlægger og gennemfører integrationen.

Mit postulat er, at 80% af en integration er mennesker – mennesker kræver ledelse – 80% af ledelse er kommunikation. Det er en udfordring, når alle har travlt med at gennemføre integrationen. Så hvad skal man være særlig opmærksom på?

Foredraget er uformelt med kant og med stor chance for nogle gode grin. Blandt de mange budskaber i foredraget er indledningsvist:

  • “Når du vender fokus ind i virksomheden for at gennemføre integrationen – så vender du røven til markedet!”
  • “Alle dine medarbejdere har løjet mindst en gang…. det skete til jobsamtalen!”

Foredraget foregår med et væld af “billeder” og metaforer og sætter fokus på de ting ledelsen absolut bør overveje for at sikre succes. Og de ting de absolut ikke bør gøre….

Målgruppe:

  • Ledere der overvejer om opkøb/fusion kunne være relevant på sigt.
  • Ledelser og mellemledere i virksomheder der står foran en integration.

Styrk jeres indtjening og markedsværdi via horisontalt opkøb

Opkøb er et fantastisk strategisk værktøj. Motivet bag et opkøb kan være mange. Eksempelvis kan opkøbet bidrage med nye produkter, ydelser, markeder, nøglemedarbejdere osv. Opkøb kan også være motiveret af at vil sikre en større kritisk masse, der gør at virksomheden fremover bliver endnu mere attraktiv for kunder og medarbejdere – Det horisontale opkøb.

Den større kritiske masse giver mulighed for at høste synergier og bedre muligheder for at foretage strategiske investeringer og øge virksomhedens markedsværdi.

Mange virksomheder er udfordret på at udvikle de bedste kundetilbud og tiltrække og fastholde de rette medarbejdere. At gøre noget ved dét, koster ressourcer. Ressourcer der kan være svære at finde med virksomhedens nuværende størrelse. Vejen frem kan meget vel være at gennemføre et opkøb.

Men hvad skal man være særligt opmærksom på? Hvordan går man systematisk til opgaven og hvor er de primære faldgrupper?

Foredraget tager afsæt i min viden og mine erfaringer med over 75 opkøb/fusioner og sætter fokus på de vitale opmærksomhedspunkter, som ledelsen bør iagttage, når opkøb eller fusion skal initieres og gennemføres.

Foredraget tager afsæt i at opkøb for mange virksomhedsejere er ukendt område.

Foredraget giver en lang række opmærksomhedspunkter, der skal tages i betragtning, når opkøb er på agendaen. Foredraget gennemgår ikke detaljer om de tekniske og juridiske detaljer når opkøbet gennemføres. Foredraget tager det strategiske sigte med fokus på vækst og konkurrencekraft m.v.

Målgruppe:

Ledelser og ejerledere der overvejer om opkøb kunne være relevant på sigt.

Skab en strategi med ejerskab

Generelt er ledelse i partnerejede virksomheder eller kæder en helt særlig disciplin.

Hvordan sikrer vi den fornødne opbakning til retning, hastighed, investeringer osv.?

Med over 14 års erfaring som direktør i en partnerejet virksomhed har jeg aktivt deltaget i design og implementering af flere succesfulde strategier. Strategier der har bidraget til markant vækst, nye forretningsområder og øget indtjening.

Partnerejede virksomheder og kæder bisidder den markante styrke at mange deltagere løfter den daglige drift. I varierende grad betragter deltagerne sig som “selvstændig erhvervsdrivende” Det er en stor styrke, men også en udfordring når der skal skabes den fornødne konsensus.

At implementere en strategi med succes, kræver, at der er den fornødne konsensus, der kan sikre at alle bidrager og ingen er helt passive eller modarbejder. Første forudsætning er, at der er opbakning til strategien. En opbakning der allerbedst opnås via involvering i forbindelse med strategiudarbejdelsen.

Foredraget tager afsæt i mine erfaringer med at gennemføre processer, der netop sikrer involvering af virksomhedens deltagere.

Centrale emner er:

  • Hvilke analyser skal forberedes forud for involvering?
  • Hvilken proces/workshops skal gennemføres for at skabe konsensus?
  • Hvordan sikres der sammenhæng imellem den daglige ledelse, bestyrelsen og ejerkredsen i processen?
  • Hvordan implementeres strategien med succes?

Foredraget giver en lang række opmærksomhedspunkter, der bør tages i betragtning, når strategien og dens implementering er på agendaen i virksomheder med partnere eller kædedeltagere som ejere.

Målgruppe:

Daglige ledelser/bestyrelser i partnerskaber/kæder, der ønsker at styrke det strategiske arbejde.

Erfaringsbaseret sparring

Rejsen til forandring kræver ofte, at du går en ny og ukendt vej. Det er en god ide at have en erfaren rådgiver med på rejsen.